Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Cikánský baron jsem já

Cikánský baron jsem já
19 %

866  Kč 1 074 Kč

Odesíláme do 1 až 2 týdnů

Sleva až 70% u třetiny knih
Trojdílná kniha vzpomínek Dr. Emila Ščuky, který sehrál a i nadále sehrává důležitou roli v emancipačních procesech romské národnostní menšiny v České republice a při formování romského národa v mezinárodním kontextu - akcelerovaných po pádu komunismu ve střední a východní Evropě v „zázračném roce“ 1989.
V prvním díle Bože, však je to cigaň Ščuka vypráví o svém dětství, školním vzdělání a zkušenostech, který učinil jako romský prokurátor (vystudoval práva) posledním desetiletí komunistické diktatury.
Druhý díl Jedna vlaštovka jaro nedělá, se zabývá vznikem romského politického hnutí v Československu po Sametové revoluci a zkušeností, kterou v jeho rámci činili v obnovené československé a posléze české demokracii jeho předáci.
Třetí díl Cikánský baron jsem já popisuje Ščukovo úsilí na mezinárodním poli. Tam se ovšem neřešila jen rómská v rámci Masarykem založené československé republiky a po jejím konci dvou států-následníků vzniklých v roce 1993 na jeho území, ale otázka širšího rozsahu. Úhelným problémem na přechodu z „krátkého“ 20. století do nové doby, jejíž rysy se okolo nás vynořují v prvních desetiletích 21. století, se stává existence rómského národa jakožto svébytného celku, který sice nemá své území, na kterém by mohl by vyhlásit svoji suverenitu a realizovat svůj národní program, ale přesto aspiruje na to být svébytným partnerem ostatním evropským národům v procesu evropské integrace a v tomto kontextu uskutečňovat dlouhodobé cíle svého „nárdoního obrození“.
Autor:
Nakladatel: IVP Academic
ISBN: 9780830850983
Rok vydání: CZE
Jazyk : Čeština
Vazba: CZE
Počet stran: CZE
Mohlo by se vám také líbit..