Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 23.04
PPL Úterý 23.04
Osobní odběr Středa 24.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Žena a spása světa

Žena a spása světa
11 %

322  Kč 360 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Pavel Evdokimov načrtává nejhlubšího určení ženy. Pozitivní výsledky vědeckých výzkumů antropologie, psychologie apod. zasazuje do pojmů křesťanské tradice. Muž a žena byli stvořeni pro vzájemné sdílení a Bůh k nim od počátku mluví jako k jednomu, neodděleně. Po ontologickém schizmatu dochází k vypjaté opozici mezi mužstvím a ženstvím. Až při putování dějinami lze rozeznat střídání polarity matriarchátu-patriarchátu. Od chvíle, kdy se Bůh Adama bolestně ptá: Kde jsi?, nepřestávají si muž a žena (s nostalgií po ráji: po integritě) klást navzájem stejnou otázku. Odhaluje se tu téma krásy a podnětné ženskosti v lahodně teologickém textu na biblickém základě a v kontextu východní patristické spirituality. Pavel Evdokimov načrtává nejhlubšího určení ženy. Pozitivní výsledky vědeckých výzkumů antropologie, psychologie apod. zasazuje do pojmů křesťanské tradice. Muž a žena byli stvořeni pro vzájemné sdílení a Bůh k nim od počátku mluví jako k jednomu, neodděleně. Po ontologickém schizmatu dochází k vypjaté opozici mezi mužstvím a ženstvím. Až při putování dějinami lze rozeznat střídání polarity matriarchátu-patriarchátu. Od chvíle, kdy se Bůh Adama bolestně ptá: Kde jsi?, nepřestávají si muž a žena (s nostalgií po ráji: po integritě) klást navzájem stejnou otázku. Odhaluje se tu téma krásy a podnětné ženskosti v lahodně teologickém textu na biblickém základě a v kontextu východní patristické spirituality.
Autor:
Nakladatel: Refugium Velehrad-Roma
Rok vydání: 2011
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: Pevná s přebalem matná
Počet stran: 336
Zařazení: monografie ženy křesťanská spiritualita archetypy (psychologie) mariologie člověk teologická antropologie ženy a náboženství pravoslavná teologie
Mohlo by se vám také líbit..