Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Tomáš a Kajetán o analogii jmen

Tomáš a Kajetán o analogii jmen
10 %

163  Kč 180 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Sémantické učení o analogii jmen představuje klíč k pochopení a formulaci mnohem závažnějších filozofických a teologických nauk jak u Tomáše samotného, tak v tomistické tradici jeho následovníků, v níž sehrál rozhodující úlohu kardinál Kajetán, přední renesanční komentátor Tomášových děl. Analogie jako střední člen mezi jednoznačností a víceznačností umožňuje smysluplnou řeč o přesažné skutečnosti: o existenci věcí, o Bohu a jeho vlastnostech. Kniha kromě úvodní studie obsahuje soubor nejdůležitějších Tomášových textů k danému tématu a překlad Kajetánova spisu "O analogii jmen", jenž se stal mezi Tomášovými žáky na dlouhou dobu určujícím v otázce možnosti a způsobu analogické výpovědi.
Autor:
Nakladatel: Krystal OP
ISBN: 978-80-85929-96-6
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: Brožovaná/paperback
Počet stran: 192
Zařazení: studie texty komentovaná vydání 13. stol. křesťanská filozofie metafyzika 15. stol. křesťanská teologie scholastika teologie a filozofie sémantika 13.-15. stol. tomismus analogie (filozofie)
Mohlo by se vám také líbit..