Česká kuchyně za dob nedostatku
10
%
241 Kč 268 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Desítky receptů pro všechny zájemce o kuchyni nouze aneb kterak lze z lišejníků, bukvic, hlemýžďů a žab vyžíti. V době trvající krize recepty stále aktuální. Potěší však i zbohatlické gurmány u moderních sporáků či alternativní zdravoživotnístylohledače, kteří mohou společně experimentovat s netradičními bylinami a surovinami. Jedná se tak o první kuchařskou knihu budující stálý sociální smír.
Publikace, jejíž první vydání vyšlo v roce 1917, je zaměřena na netypické zdroje obživy, ke kterým se z větší či menší míry muselo uchylovat obyvatelstvo v českých zemích v dobách nedostatku. Autor - renomovaný kulturní historik - se zaměřil na období roku 1817, kdy téměř v celé Evropě, v důsledku tíživých hospodářských podmínek, způsobených předešlými roky neúrody, zavládl hlad.
| Autor: | Čeněk Zíbrt |
| Nakladatel: | Dauphin |
| ISBN: | 978-80-7645-217-6 |
| Rok vydání: | 2021 |
| Jazyk : | Čeština |
| Vazba: | Knihy - vázané |
| Počet stran: | 228 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Pivo v písních lidových a znárodnělých I
Čeněk Zíbrt
-
Staročeský perník
Čeněk Zíbrt
-
Marcel Proust
Jean-Yves Tadié
-
Tekuté písky
Vladimír Erker
-
Živé mrtvoly
David Bolchover
-
Ekonomie přírodních národů
Zdeněk Justoň
-
Experiment
Myrto Azina Chronides
-
Slovem svět
Miroslav Černý
-
Pro medomet
Jarmila Uždilová
-
Tance
Simona Racková
-
Zkouška
Uždilová Jarmila
-
Prasklej Sklenička
Alain Mabanckou
-
Rodina
Vladimír Martinec
-
Pod povrchem
Petr Kaďourek
-
Psáno na vodu palbou kulometnou
Jaroslav Erik Frič
-
Černá hora
Nálbij Qujoqua
