Proč se klepou řízky
11
%
200 Kč 225 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, ale zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení, přes to, proč se řízky mají naklepat, až po to proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost. Součástí knihy je kompletní seznam těchto aditiv řazený podle jejich kódů s popisem původu a technologické funkce.
Autor: | Vladimír Mikeš |
Nakladatel: | Dokořán |
ISBN: | 80-7363-143-1 |
Rok vydání: | 2008 |
Jazyk : | Čeština |
Druh: | Kniha |
Vazba: | Brožovaná s přebalem lesklá |
Počet stran: | 200 |
Zařazení: | populárně-naučné publikace • potraviny • potravinářská aditiva • potravinářská chemie |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Čtveročas
Vladimír Mikeš
-
Burgery - Šťavnaté grilované pochoutky
Dölle Alexander, Schocke Sarah
-
Vánoční svátky o století zpátky
Kamila Skopová
-
Neodolatelné nanuky - Domácí dobroty ...
Zita Janáčková; Lenka Andrýsková
-
Dýchat s ptáky
Václav Cílek
-
Prohlédni si tu zemi
Václav Cílek
-
Láska nebeská
Mariusz Szczygieł
-
Posvátná geometrie
Miranda Lundy
-
Vím, že máš duši. Stroje, které milujeme
Jeremy Clarkson
-
Poslední slovo
Ludvík Vaculík
-
Krásní dnové koločavští
Jiří Horák
-
Dřevěná mysl
Ludvík Vaculík
-
Zvednuté obočí a zjitřená mysl
Ivan M. Havel
-
Říp nevybuchl
Ludvík Vaculík
-
Názory tak řečeného Dalimila
A.J. Liehm
-
Dějiny opery
Abbateová, Carolyn; Parker, Roger