To nejlepší z ruské kuchyně
78
%
87 Kč 399 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Kulinářství je jedno z nejstarších umění, jaké kdy lidstvo poznalo. Není divu, vždyť, jak se říká, hladovému žaludku člověk nerozkáže a mlsnému jazýčku už vůbec ne. Vynikající chutě ruské kuchyně představuje nová obrazová kuchařka s recepty nejtypičtějších ruských jídel. Ruská kuchyně, tak jako kterákoli jiná národní kuchyně, prošla určitým vývojem, který na jejích pokrmech zanechal nesmazatelné stopy a osobitou chuť. Není proto náhoda, že v nich můžeme najít vlivy staroslověnských jídel už od doby Kyjevské Rusi. Skrývá se v nich rovněž kus národní kultury, její rozmanitost, tradice i zvláštnosti každodenního života. Charakter tradiční ruské stravy výrazně ovlivnil i způsob obživy obyvatel, kterým bylo především zemědělství. V různýc oblastech se proto připřavovala různá chlebová a moučná jídla, ale také pokrmy ze zelí. Nemalý význam měly též ryby, jež obohacovaly stůl v době půstu. Připravte si typické ruské pochoutky jako boršč, soljanku, paschu, mrkvový nákyp, uchu, nejrůznější pirohy či kurnik, a dobřejte si opravdu labužnické hody.
Autor: | Tevis Walter S. |
Nakladatel: | Perfekt |
ISBN: | 978-80-8046-411-0 |
Rok vydání: | 2008 |
Jazyk : | Čeština |
Druh: | Kniha |
Vazba: | Vázaný |
Počet stran: | 210 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Slovenská armáda v druhej svetovej vojne
Klubert Tomáš
-
Šiesta nábojnica
Horník, Ľubomír
-
Funny English pre štvrtákov
-
Červený vírus a Sebastián
Auxtová, Ivana
-
Krič potichu, braček
Ivona Březinová
-
Kiko a tajomstvo papierového motýľa
Markéta Pilátová
-
Ľad je magnet
Smolinská Elena
-
Len sa teš, Pampúch
Marta Hlušíková
-
Spomienky lekára
Balažovjech, Ivan
-
Absurdity dejín
Švihran Ladislav
-
Ja som tu len škrečok
Stohner, Friedbert
-
Koza rohatá a iné rozprávky
Milan Rúfus
-
Básničková abeceda
Grigorij Starodubcev
-
Kytica
Erben Karel Jaromír
-
V objatí stepi
Cchaj Wenťi
-
Organ v detailoch
Hamerlik Rudolf