Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana
19
%
241 Kč 299 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Kuchařský učeň v šlechtickém kasinu v Celetné ulici, skalní nekuřák, centr dorostenecké prvoligové Slávie a později kuchař hotelu Beránek se v roce 1929 ocitl v městě nad Seinou. V Paříži v České restauraci zahájil Jaromír Trejbal tehdy velkolepou cestu po proslulých evropských hotelích a restauracích. Po návratu domů v roce 1937 pracoval velmi krátce jako šéf studené kuchyně ve věhlasném pražském lahůdkářství Lippert, kam si chodil denně pro večeři Vlasta Burian. Ten nabídl talentovanému kuchaři místo a trefil svou volbou do černého. Osm let práce v moderně vybavené kuchyni Burianovy domácnosti nenarušily ani těžké překážky, ani mnohá zklamání a přátelský vztah obou mužů trval až do Burianovy smrti. Na Trejbalovu kuchařku je třeba pohlížet jako na dokument o vývoji gastronomie, doklad rozmanitosti a nikdy nekončící fantazie mistra kuchaře, důkaz měnících se chutí a vůní pokrmů typických pro určitou dobu a společnost • Curriculum vitae a drobné klípky českého kuchaře• Recepty pro každou příležitost • Kuchaření není jen vaření
Autor: | Jaromír Trejbal |
Nakladatel: | IKAR NAKLADATELSTVÍ |
ISBN: | 978-80-249-1215-8 |
Rok vydání: | 2009 |
Jazyk : | Čeština |
Druh: | Kniha |
Vazba: | Pevná bez přebalu lesklá |
Počet stran: | 296 |
Zařazení: | autobiografické vzpomínky • jídla • kuchařské recepty • národní jídla • dějiny gastronomie • kuchaři |
Mohlo by se vám také líbit..