Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 16.05
PPL Čtvrtek 16.05
Osobní odběr Pátek 17.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana

Z hotelu Ritz do kuchyně Vlasty Buriana
19 %

241  Kč 299 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kuchařský učeň v šlechtickém kasinu v Celetné ulici, skalní nekuřák, centr dorostenecké prvoligové Slávie a později kuchař hotelu Beránek se v roce 1929 ocitl v městě nad Seinou. V Paříži v České restauraci zahájil Jaromír Trejbal tehdy velkolepou cestu po proslulých evropských hotelích a restauracích. Po návratu domů v roce 1937 pracoval velmi krátce jako šéf studené kuchyně ve věhlasném pražském lahůdkářství Lippert, kam si chodil denně pro večeři Vlasta Burian. Ten nabídl talentovanému kuchaři místo a trefil svou volbou do černého. Osm let práce v moderně vybavené kuchyni Burianovy domácnosti nenarušily ani těžké překážky, ani mnohá zklamání a přátelský vztah obou mužů trval až do Burianovy smrti. Na Trejbalovu kuchařku je třeba pohlížet jako na dokument o vývoji gastronomie, doklad rozmanitosti a nikdy nekončící fantazie mistra kuchaře, důkaz měnících se chutí a vůní pokrmů typických pro určitou dobu a společnost • Curriculum vitae a drobné klípky českého kuchaře• Recepty pro každou příležitost • Kuchaření není jen vaření
Autor:
Nakladatel: IKAR NAKLADATELSTVÍ
ISBN: 978-80-249-1215-8
Rok vydání: 2009
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran: 296
Zařazení: autobiografické vzpomínky jídla kuchařské recepty národní jídla dějiny gastronomie kuchaři
Mohlo by se vám také líbit..