Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Úterý 30.04
PPL Úterý 30.04
Osobní odběr Čtvrtek 02.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Mystérium krajiny Mystery of Landscape (slovensky)

Mystérium krajiny Mystery of Landscape
26 %

1229  Kč 1 651 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Reprezentatívna monografia významného maliara a grafika Jána Kudličku nie je bežným kunsthistorickým pojednaním, v citlivom podaní spisovateľa Juraja Kuniaka prerastá do monumentálnej odysey s dvojakým príbehom: príbehom ľudského osudu a príbehom myšlienok a emócií pretavených do umenia. Hľadanie prvotných substancií, esenciálnych výťažkov a podstaty tvorivosti namiešava dialogický, priateľský a komplexný kokteil plný voňavých vzrušujúcich aróm. Imaginatívnosť obrazov a textu uspokojí aj toho najnáročnejšieho fajnšmekra umenia. Rozsiahly knižný klenot dopĺňajú predhovor riaditeľky Oravskej galérie v Dolnom Kubíne Evy Ľuptákovej, informatórium o Jurajovi Kuniakovi od básnika Rudolfa Juroleka, fundovaná štúdia kunsthistorika Karola Maliňáka o poézii v tvorbe Jána Kudličku a nakoniec stručná bibliografia výtvarníka. Viaceré z týchto doplňujúcich textov sú preložené do angličtiny, takže robustné dielo s veľkou výpovednou a estetickou hodnotou môže slúžiť aj ako reprezentatívny dar zahraničným priateľom. Táto kniha priniesla autorom rad ocenení a stala sa Najkrajšou knihou Slovenska za rok 2008.
Autor:
Nakladatel: Ing. Juraj Kuniak - SKALNÁ RUŽA
ISBN: 978-80-85706-44-4
Rok vydání: 2008
Jazyk : Slovenština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem lesklá
Počet stran: 320
Zařazení: 20.-21. stol. monografie obrazové publikace výtvarní umělci moderní umění slovenské výtvarné umění Kudlička, Ján,
Mohlo by se vám také líbit..