Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 17.05
PPL Pátek 17.05
Osobní odběr Pondělí 20.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Vladimír Kompánek (slovensky)

Vladimír Kompánek
27 %

1059  Kč 1 443 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Vladimír Kompánek (1927) je reprezentant slovenského súčasného umenia, ktoré presvedčivo ukázalo, že niet rozporu medzi európskym a slovenským, moderným a tradičným, lokálnym a univerzálnym posvätením krásy, ak ide o umenie autentické, vyrastajúce zo živnej pôdy ľudského bytia, domova a sveta. Dokázal, že zakorenenosť a autonómnosť, viazanosť a sloboda sa nevylučujú, ale podmieňujú: vie ťažiť z výtvarnej pamäti slovenského národa i z estetickej skúsenosti ľudstva. Kompánek začínal ako sochár, zostal verný tvarovaniu hmoty, osobitne drevu - „nášmu rodovému pergamentu” (Rúfus). Sochár Kompánek lúšti jeho „drsné písmo”. Od maľovaných sôch má len krôčik k maľbe, takto evokoval magický vesmír slovenskej reálnej a imaginárnej krajiny, archaickej a urbánnej mytológie nevšednej krásy.
Autor:
Nakladatel: Q - EX, a.s.
ISBN: 80-969050-6-6
Rok vydání: 2005
Jazyk : Slovenština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem matná
Počet stran: 376
Zařazení: 20.-21. stol. obrazové publikace moderní sochařství moderní malířství slovenské malířství slovenské sochařství
Mohlo by se vám také líbit..