Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 26.04
PPL Pátek 26.04
Osobní odběr Pondělí 29.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Česká literatura od počátků k dnešku

Česká literatura od počátků k dnešku

869  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Nový přehledný výklad české literatury v podání současných autorit literární vědy.
Moderní příručka zahrnující celé české písemnictví je určena především zájemcům, kteří s učebnicemi rádi pracují sami a po svém, tedy náročnějším středoškolákům i posluchačům nižších univerzitních ročníků. Univerzitní učitelé a akademičtí vědečtí pracovníci, kteří ji sepsali, platí ve svém oboru, v české literární historii, za jeho přední představitele.
Z obsahu:
Literární odkaz Velké Moravy - Latinská literatura 12. a 13. století - Zlatý věk německého básnictví v Čechách - Hebrejské písemnictví v přemyslovských Čechách - Folklorní slovesnost: fakta a domněnky - Literární vývoj v době lucemburské - Renesance, humanismus, reformace - Pojem baroka - Rané obrození - Novoromantikové kolem Ruchu, Lumíru a Květů - Tajemná duše venkova - Pražský román - Moderna - Lyrizovaná próza - Anarchismus - Nové divadelní směry - Kubismus, futurismus, civilismus - Literární život. Nakladatelství, tisk, časopisy - Literatura legionářská - Avantgardní divadlo - Nezvalovo surrealistické období - Válečná generace - Léta mrazu - Osmašedesátý - Formování samizdatu - Próza a postmoderna - Poezie a písničkáři - Léta devadesátá
Autor:
Nakladatel: NLN s.r.o.
ISBN: 978-80-7422-746-2
Jazyk : Čeština
Vazba: pevná bez přebalu
Počet stran: 1088
Mohlo by se vám také líbit..