Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Pondělí 06.05
PPL Pondělí 06.05
Osobní odběr Úterý 07.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Na ceste k Armageddonu (slovensky)

Na ceste k Armageddonu

239  Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Posledné dielo autorky celého radu odborných a vedeckých statí či publikácií Dr. Jarmily Drozdíkovej sa pozerá na dianie na území Izraela (Palestíny) a na židovsko-muslimské spory z trochu menej tradičného, ale o to dôležitejšieho uhla. Kniha približuje vzťah židovstva a islámu z perspektívy eschatologických vízií a ich vplyvu na spoločensko-politický vývoj na Blízkom východe. Ako autorka správne poznamenáva, zápas o Palestínu by nikdy nenadobudol také hrozivé rozmery, „keby ho neprijali za svoj fundamentalistickí kresťania v USA“. V tejto súvislosti sa práca venuje nielen rôznym eschatologickým doktrínam a kresťanskému a židovskému sionizmu i fundamentalizmu, ale aj starozákonným a novozákonným proroctvám. V druhej polovici dáva monografia s prehľadom nahliadnuť do zákulisia židovsko-kresťanského dialógu, mapuje názory na demokraciu a Izraelský štát. Snahy rôznych strán legitimizovať svoje nároky na Svätú zem približuje Drozdíková na konkrétnych príkladoch vrátane mesianistických teórií a archaických právnych doktrín (napr. halacha).
Autor:
Nakladatel: KALLIGRAM, spol. s.r.o.
ISBN: 978-80-8101-604-2
Rok vydání: 2012
Jazyk : Slovenština
Druh: Kniha
Vazba: brožovaná
Počet stran: 423
Zařazení: monografie arabsko-izraelské konflikty mesianismus sionismus Izrael eschatologie křesťanství a judaismus judaismus a islám fundamentalismus
Mohlo by se vám také líbit..