Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Úterý 30.04
PPL Úterý 30.04
Osobní odběr Čtvrtek 02.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Metternich a Rakousko

Metternich a Rakousko
12 %

351  Kč 398 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Klemens Metternich (1773–1859) patřil nejen ke klíčovým osobnostem evropské politiky a diplomacie 19. století, ale jeho postava a politické činy dodnes provokují k rozmanitým a protichůdným interpretacím, především v českém prostředí, které ho vnímalo optikou národního obrození s jeho stereotypy. O to více je zapotřebí publikace, v níž Alan Sked, který působí na London School of Economics, představuje Metternicha v pozitivnějším, i když kritickém světle. Snaží se nejen proniknout k motivům jeho jednání a zmapovat působení v rámci celé jeho kariéry, ale odpovídá na mnoho podstatných otázek: Jakou úlohu měl Metternich při Napoleonově pádu? Proč byl Metternich nepochopen, ba nenáviděn přes své mnohočetné úspěchy? A byl opravdu v letech 1815–1848 předním evropským státníkem, který udržel v Evropě mír? Skedova práce je však též pokusem o celkové hodnocení Klemense Metternicha a pronikavým vhledem do osudů habsburské monarchie a jejích politických i kulturních dějin v době koncertu velmocí.

„Hrdinou Alana Skeda je kancléř rakouského císaře Františka I., který bývá ve většině historických prací představován jako symbol politického zpátečnictví a absolutismu. Sked se rozhodl tuto významnou historickou osobnost zkoumat a hodnotit z jiných pozic: vidí v ní státníka, za jehož působení byla habsburská monarchie prosperující zemí žijící v míru, zatímco mnoho evropských států sužovaly revoluce, radikálně republikánská a reformní hnutí, tajné spolky a změny dynastií.“
Autor:
Nakladatel: Centrum pro studium demokracie
ISBN: 9788073253325
Jazyk : Čeština
Vazba: pevná
Počet stran: 320
Zařazení: 19. stol. monografie Rakousko státníci
Mohlo by se vám také líbit..