Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 14.05
PPL Úterý 14.05
Osobní odběr Středa 15.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Šumavská odysea

Šumavská odysea
12 %

265  Kč 299 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Publikace se zabývá historií šumavské hranice v letech 1948–1949 a je rozdělena do dvou částí stejného rozsahu. V první z nich jsou zaznamenány příběhy několika známých osobností, jež zde hranice úspěšně překročily (Ferdinand Peroutka, Eliška Hašková, Coolidge…), dále zde autor lící přestřelky mezi emigranty a strážci hranic a informuje o zabitých z obou táborů. Druhá část, nazvaná Studená hodina, je věnována tzv. vimperskému případu, tj. soudu s civilisty a esenbáky z června 1949, kteří pomáhali uprchlíkům hlavně v okolí Kvildy. Je zde vyvrácen mýtus kolem filmu Král Šumavy – ve skutečnosti opak byl pravdou, protože celá zdejší stanice SNB s uprchlíky spolupracovala. V naprosté většině případů autor použil dosud nepublikované archivní materiály.
Autor:
Nakladatel: Epocha
ISBN: 9788074251986
Jazyk : Čeština
Vazba: Vázaný
Počet stran: 312
Zařazení: literatura faktu 1948-1968 Čechy jižní (Česko) Šumava (pohoří : oblast) Československo. ochrana státní hranice nelegální migrace Čechy jihozápadní (Česko) pohraniční policie nelegální převaděčství
Mohlo by se vám také líbit..