Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Proč Javoříčko?

Proč Javoříčko?
21 %

232  Kč 295 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Zastřelení 38 bezbranných a nevinných mužů v Javoříčku příslušníky protipartyzánského komanda je neomluvitelné a vraždou navždy zůstane. Ale v malé moravské osadě nedaleko hradu Bouzov se odehrával i příběh nenávisti, lásky, zrady a pomsty. O jedné z pravděpodobných příčin tragédie ani o některých takzvaných partyzánech a jejich činech se nesmělo nahlas hovořit a psát téměř padesát let.
Zkušený autor literatury faktu vyslechl poslední svědky, prostudoval všechny dostupné archivy včetně Archivu bezpečnostních složek. Kniha proto poprvé přibližuje pozadí činnosti partyzánů i z dosud neznámého pohledu – pomocí dlouho tajných a nepřístupných dokumentů a protokolů z vyšetřování Státní bezpečnosti.
Jistě byli partyzáni, jejichž činů si můžeme dodnes vážit a jimž patří a bude navždy patřit naše úcta. Ale všichni takoví nebyli. Proč bylo ještě 5. května 1945 Javoříčko vypáleno a muži zastřeleni? Proč nebyl velitel komanda ZbV 43 Egon Lüdemann postaven za své zločiny před soud?
Autor:
Nakladatel: Pavel Ševčík - VEDUTA
ISBN: 9788086438542
Jazyk : Čeština
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran: 284
Zařazení: literatura faktu válečné zločiny 1945 partyzánské hnutí zločiny nacismu vyhlazení Javoříčka (1945 : Javoříčko, Luká, Česko) Javoříčko (Luká, Česko)
Mohlo by se vám také líbit..