Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 19.04
PPL Pátek 19.04
Osobní odběr Pondělí 22.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Kriminalista

Kriminalista
24 %

218  Kč 289 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih

Příběh plukovníka Jiřího Markoviče, jednoho z bývalých nejlepších vyšetřovatelů pražské policie. Osu knihy tvoří Markovičův nejznámější, nejdiskutovanější a médii nejsledovanější případ tzv. „spartakiádního" vraha Straky. Tento trojnásobný vrah vraždil poprvé pouhých 6 dnů před šestnáctými narozeninami.

Tři vraždy, každá z pohledu jiného aktéra, to vše doplněno zážitky, vzpomínkami, zajímavostmi a dosud nepublikovanými případy z archivu Jiřího Markoviče. První vražda je emotivně vyprávěný příběh z pohledu mladé dívky, která je přepadena, znásilněna a posléze zavražděna. Otvírá netradičně pojatý příběh vyšetřovatele a především člověka, který zasvětil celý svůj život boji se zločinem. Druhá vražda tak, jak se skutečně stala (podle dochovaného trestního spisu z tehdejší doby), je opět podrobně vylíčena – tentokrát pohledem vraha… Třetí vražda je líčena pohledem vyšetřovatele – od momentu, kdy přijede na místo činu, čeho si všímá nejdříve a jak se vlastně rozbíhá ta profesionální, rutinní práce vyšetřovatele. Kniha je doplněna o popis setkání vyšetřovatele s jedním z vrahů, kterého Jiří Markovič dopadl a usvědčil. Toto setkání se uskutečnilo 28 let po vraždě a 8 let po propuštění vraha na svobodu po odpykání převážné části trestu. A vrcholem je autentický přepis jejich rozhovoru. Nejde ovšem o jakousi senzaci, ale o hledání odpovědi na otázku, jak se žije člověku, který vraždil, co si o svém činu myslí nyní, po mnoha letech, a jak se na celý případ dívá s odstupem času jeho vyšetřovatel…

Autor:
Nakladatel: Nakladatelství Epocha s.r.o.
ISBN: 978-80-7425-248-8
Rok vydání: 2015
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Vázaný
Počet stran: 328
Zařazení: autobiografické vzpomínky kriminální případy rozhovory kriminalisté
Mohlo by se vám také líbit..