Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 22.04
PPL Pondělí 22.04
Osobní odběr Úterý 23.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Sobí lidé

Sobí lidé

384  Kč 390 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha Sobí lidé vás zavede mezi Eveny na nejchladnější obydlené místo naší planety – do Verchojanského pohoří v západním Jakutsku v Ruské federaci. Evenové by tam ani ve 21. století nemohli žít bez svých čtyřnohých společníků – sobů. Tato pozoruhodná zvířata v symbiotickém vztahu s člověkem sdílejí své dokonalé přizpůsobení těmto extrémně drsným podmínkám. Jako tažná a jízdní zvířata a jako soumaři zajišťují dopravu lidí i věcí. Svým mlékem, masem, kožešinou a parohy Eveny krmí, šatí a zajišťují jim příjem peněz. Autor knihy Piers Vitebsky jde ovšem v porozumění této symbióze mnohem dál, když do hloubky sleduje další aspekty vztahu Evenů a jejich sobů. Poodhaluje význam sobů ve snění a metaforických vyjádřeních vztahů mezi lidmi, jejich roli zrcadla, dvojníka-dubléra i oběti a také cháronovský úkol dopravy evenských duší na onen svět – odtud zřejmě fascinující asociace soba a letu, která celou knihu uvozuje. Sobí lidé jsou velice čtivě napsanou etnografií zručně balancující na pomezí odborné a populárně naučné literatury.
Autor:
Nakladatel: PhDr. Alena Miltová
ISBN: 978-80-7419-005-6
Rok vydání: 2009
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu matná
Počet stran: 384
Zařazení: 20.-21. stol. studie každodenní život šamanismus člověk a zvíře Sibiř (Rusko) etnografický výzkum Evenové kočovníci Verchojanské pohoří (Rusko)
Mohlo by se vám také líbit..