Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Čtvrtek 02.05
PPL Čtvrtek 02.05
Osobní odběr Pátek 03.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Portolánový atlas Jaume Olivese (1563) ve Vědecké knihovně v Olomouci

Portolánový atlas Jaume Olivese (1563) ve Vědecké knihovně v Olomouci
12 %

342  Kč 390 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
Výpravná publikace představuje vzácný rukopisný atlas portolánových map ze druhé poloviny 16. století uchovávaný Vědeckou knihovnou v Olomouci. Středověké portolány byly původně určeny pro navigaci a plavbu podél pobřeží Středozemního moře a evropského pobřeží Atlantského oceánu. Od poloviny 15. století ovšem svou původní funkci ztrácejí a z atlasů se stávají především vyhledávaná umělecká díla, produkovaná na objednávku bohatých kupeckých a aristokratických rodin. Takový je i nákladně zdobený atlas Katalánce Jaume Olivese z roku 1563, který na šesti pergamenových listech pozoruhodně přesně zachycuje oblast Středozemního a Černého moře a severní část Atlantického oceánu. Kniha je čtyřjazyčná, vedle české obsahuje také anglickou, španělskou a italskou verzi.
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: vázaná
Počet stran: 136
Zařazení: monografie obrazové publikace Olomouc (Česko) historické knihovní fondy vzácné knihovní fondy námořní mapy historické atlasy
Mohlo by se vám také líbit..