Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 29.04
PPL Pondělí 29.04
Osobní odběr Úterý 30.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Representation of Natural Catastrophes in Newspaper Discourse

Representation of Natural Catastrophes in Newspaper Discourse
19 %

127  Kč 156 Kč

Expedujeme 1 až 2 dny

Sleva až 70% u třetiny knih

Reprezentace přírodních katastrof v diskurzu denního tisku. Monografie je výzkumnou studií zabývající se znázorněním přírodních katastrof v novinách vydaných v západních anglicky mluvících zemích. Výzkum se snaží zodpovědět, komu je v novinovém diskurzu dávána vina za škody a zkázu (ptá se, jestli je katastrofa popsána jako výsledek jak přírodního jevu, tak sociálních faktorů), zjišťuje, jak se diskurz vypořádává s rozporem mezi přírodními katastrofami a osvícenskou ideologií nadřazenosti člověka nad přírodou, a zkoumá, jaké jsou nejběžnější diskurzivní strategie, které vedou k dramatizaci událostí. Zvolenou metodologií je kritická analýza diskurzu, která se zaměřuje na zkoumání hlavních témat článků, na lexikální a syntaktický rozbor a na analýzu narativní struktury příběhů obětí.

Autor:
Nakladatel: Masarykova univerzita v Brně
ISBN: 978-80-210-7414-9
Rok vydání: 2014
Jazyk : Angličtina
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 106
Zařazení: monografie člověk a příroda přírodní katastrofy mediální obraz diskurzivní analýza vliv médií novinové články sociální vnímání
Mohlo by se vám také líbit..