Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 23.04
PPL Úterý 23.04
Osobní odběr Středa 24.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Zápas o Benešovy dekrety před vstupem do Evropské unie

Zápas o Benešovy dekrety před vstupem do Evropské unie
26 %

133  Kč 180 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Na základě takzvaných Benešových dekretů byly v poválečném Československu nastoleny právní podmínky, za nichž bylo možné vysídlit zdejší několikamilionovou německou menšinu. Otázka, zda jsou tato nařízení ještě dnes platná, vyvolala před vstupem České republiky do Evropské unie spory mezi politiky středoevropských zemí. V Evropském parlamentu a v české Poslanecké sněmovně se velice intenzivně diskutovalo, zda jejich setrvávání v českém právním řádu není v rozporu s hodnotami, na nichž stojí současná Evropa, či zda dokonce nejsou překážkou vstupu České republiky do Evropské unie. Na těchto diskuzích se dá sledovat, jakou roli může hrát v procesu evropského sjednocování historie, která nás od sebe odděluje. A právě to je předmětem analytické studie Christiana Domnitze.
Autor:
Nakladatel: Dokořán
ISBN: 978-80-7363-151-2
Rok vydání: 2007
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: Viazaná
Počet stran: 160
Zařazení: evropská integrace studie vyrovnání se s minulostí 1945-1948 sudetoněmecká otázka odsun Němců Benešovy dekrety parlamentní rozprava
Mohlo by se vám také líbit..