Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 19.04
PPL Pátek 19.04
Osobní odběr Pondělí 22.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Mezi historií a Evangeliem

Mezi historií a Evangeliem
16 %

75  Kč 89 Kč

Expedujeme 1 až 2 dny

Sleva až 70% u třetiny knih
II. vatikánský koncil zůstává nejdůležitější událostí života církve 20. století a v posledním půlstoletí zásadním způsobem nadále utváří život křesťanů žijících v církvi, i těch, kteří se s církví a jejím působením setkávají.

Lidské dějiny jsou v pohledu víry dějinami spásy, a historické události se tak v teologické reflexi stávají okamžiky kontaktu s Božím tajemstvím v Kristu a jeho evangeliem.
Tato společná kniha, která vzešla z plodného setkání při teologické konferenci na půdě Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, přináší čtverý pohled na význam II. Vaticana, jak jej vnímají současní světoví i domácí teologové. Nejprve je koncil zasazen do evropského kontextu, dále je představena jeho dobová recepce v československém prostředí. Třetí část přesouvá pozornost k podnětům II. vatikánského koncilu pro církev dnes a nabízí perspektivy pro pokračování koncilní reformy. Poslední oddíl se pak věnuje vztahu pokoncilní církve ke světu
Autor:
Nakladatel: Pavel Mervart
ISBN: 9788074651076
Jazyk : Čeština
Vazba: pevná
Počet stran: 284
Zařazení: 20.-21. stol. evangelizace 1961-1970 kolektivní monografie pastorace křesťanství a společnost ekumenismus ekumenické koncily reforma církve učení katolické církve Katolická církev. katolické církve koncilní dokumenty
Mohlo by se vám také líbit..