Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 19.04
PPL Pátek 19.04
Osobní odběr Pondělí 22.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Subjekt a kosmos

Subjekt a kosmos
29 %

374  Kč 530 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih
Vjačeslav Ivanovič Ivanov (1866–1949), básník-symbolista, představitel bohatého ruského teologického a filosofického myšlení počátku 20. století. Je považován za vynikajícího helénistu, o němž Lev Šestov poznamenává: jeden z nejinteligentnějších a nejlepších současných spisovatelů, jehož základním rysem je univerzálnost. Ivanov je rozsáhle kulturně vytříbený a poučený, vždy na straně řecké tragiky a zároveň Dostojevského, přičemž pojítko mezi těmito světy tvoří němečtí básníci: Schiller, Goethe a o nic méně Nietzsche. Ivanov vychází z kultury, která je pro něj pokladnicí darů, přičemž úlohou filosofa zůstává tvorba­-teurgie. Předkládaný soubor kulturně­uměleckých statí ruského emigranta žijícího v Římě tak doplňuje chybějícího autora, jehož inspirativní texty překládali T. Mann, J. O. Gasset nebo M. Buber.
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Druh: 1 x kniha
Vazba: vázaná
Počet stran: 576
Zařazení: sborníky eseje kultura a společnost myslitelé literatura a filozofie stati literatura a náboženství ruští básníci symbolismus (literatura)
Mohlo by se vám také líbit..