Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 08.05 )
Česká pošta Úterý 07.05
PPL Úterý 07.05
Osobní odběr Čtvrtek 09.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Poznáváme svět

Poznáváme svět
19 %

185  Kč 229 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
V chudinských čtvrtích velkoměst rozvojových zemí žijí miliony lidí v nesnesitelných podmínkách. Proč vlastně odešli z venkova do měst? I v bohatých zemích jsou však tací, kteří mají hluboko do kapsy a jejichž domovem je ulice. Jak je to možné? Hromadění skleníkových plynů v atmosféře způsobuje globální oteplování. Je to nebezpečné? Ať se podíváme na mezinárodní vztahy, ekonomické mechanismy, nebo vědecký a technický pokrok, žijeme ve světě, který je čím dál složitější. I ten sebemenší prvek nějakým způsobem zapadá do světových souvislostí a často pokrývá několik oblastí: politickou, sociální, ekonomickou... Jak rozluštit čím dál komplikovanější zprávy, které nás každodenně zaplavují? Cílem této publikace, určené zvídavým světoobčanům od 10 let, je poskytnout čtenářům srozumitelná vysvětlení, aby snáze pochopili fungování dnešního světa (kořeny izraelsko-palestinského konfliktu, důsledky skleníkového efektu, onemocnění AIDS, přínos spravedlivého obchodu...) a představit jim hlavní problémy, s nimiž se člověk bude muset vyrovnat v blízké budoucnosti: otázky politické (život ve společnosti), geopolitické (život v míru), ekonomické a sociální (jak vybudovat spravedlivější svět), ekologické (záchrana planety Země) a kulturní (prosazování kulturní rozmanitosti). Text je prokládán četnými obrázkovými schématy, mapkami, ilustracemi a fotografiemi. Originální grafické zpracování usnadňuje dětskému čtenáři pochopení dnešní nesmírně složité reality.
Autor:
Nakladatel: EUROMEDIA GROUP, k.s. (KK)
ISBN: 978-80-242-2516-6
Rok vydání: 2009
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu matná
Počet stran: 144
Zařazení: populárně-naučné publikace publikace pro děti globální problémy 21. stol. sociální problémy trvale udržitelný život 21. století
Mohlo by se vám také líbit..