Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Jarmila Šuláková (1929-2017) - CD

Jarmila Šuláková (1929-2017)
14 %

257  Kč 299 Kč

Expedice za 2 až 3 dny

Sleva až 70% u třetiny knih

Prvopočátky zpívání Jarmily Šulákové byly spojeny s jejím rodným Vsetínem, odkud pocházely i kapely Kyčera a Vsacan. Za své dlouhé pěvecké karierý působila i v kapelách Jasénka, Kašava a především v Brněnském rozhlasovém orchestru lidových nástrojů BROLNu. CD 1 je protknuto známými valašskými evergreeny, o jejichž popularitu se v plynutí uplynulých desetiletí postarala právě valašská pěvecká legenda Jarmila Šuláková. Rozverná taneční „A vy páni muziganti“, teskná večerní „Kyčera, Kyčera“ či nestárnoucí hit „Dyby byla Morava“ : to jsou jen tři vyjmenované střípky z pečlivě sestaveného slohu tanečních i táhlých valašských písní, který už před čtvrtstoletím připravil k publikaci osudový hudební partner Jarmily Šulákové Jan Rokyta. A ke všem těmto písním patří neodmyslitelně hlas jedné z největších pěveckých osobností evropského folklorismu, jež na počátku tohoto kalendářního roku odešla zpívat sóla do nebeského sboru. Věrnou souputnicí zpěvem i hrou jsou Jarmile Šulákové její maminka Blažena Šuláková, cimbalisté Jan Rokyta a Jan Rokyta mladší, klarinetista František Plocek a v neposlední řadě Cimbálová muzika TECHNIK.

CD2 až na dvě zanedbatelné výjimky nabízí váženému posluchači doposud nepublikované snímky z takzvaného „Zlatého fondu Jarmily Šulákové Českého rozhlasu Ostrava“. Písně z přírody, milostné halekačky z Velkých Karlovic a Nového Hrozenkova v ryzí podobě samotného lidského hlasu „a cappela“, teskný zbojnický příběh za doprovodu cimbálu: prostě padesátiminutka s valašskou legendou pro „fajnšmekry“ ale i pro všechny posluchače, kteří tyto vzácné a doposud nezveřejněné hlasové polohy Jarmily Šulákové ještě neměli šanci objevit.

Autor:
Nakladatel: Indies Happy Trails
Rok vydání: 2017
Jazyk : Čeština
Vazba: CD
Mohlo by se vám také líbit..