Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 23.04
PPL Úterý 23.04
Osobní odběr Středa 24.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Zákon o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění COVID-19. Komentář

Zákon o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění COVID-19. Komentář

486  Kč 490 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih
\n

Komentář přináší přehledný ucelený výklad zákona, který je reakcí na pandemii onemocnění COVID-19, s níž se musela Česká republika - stejně jako většina zemí světa - potýkat nedlouho po vstupu do druhé dekády nového milénia. Tento speciální zákon obsahuje právní nástroje, které mají umožnit zvládnout tuto v moderních dějinách bezprecedentní krizovou situaci, a to bez ohledu na existenci nouzového stavu. Umožňuje proto vydávání mimořádných opatření omezujících například služby, obchod, veřejnou dopravu, výuku na školách nebo konání soukromých či veřejných akcí, čímž dochází k výraznému mocenskému zásahu do právní sféry jednotlivců. Na druhou stranu zákon stanoví rovněž podmínky, za kterých je stát povinen škodu způsobenou těmito vrchnostenskými zásahy nahradit.

\n

Z výše uvedeného je zřejmé, že komentovaná právní úprava je spojena s celou řadou praktických otázek, na které komentář nabízí konkrétní odpovědi, a to jak s využitím teoretických zdrojů, tak závěrů vyplývajících z relevantní a aktuální judikatury. Komentář je vhodný nejen pro odbornou právnickou veřejnost, ale i pro všechny ostatní, kterých se daná právní regulace dotýká.

\n
Autor:
Nakladatel: C. H. Beck
ISBN: 978-80-7400-854-2
Rok vydání: 2021
Jazyk : Čeština
Vazba: Měkká
Počet stran: 212
Mohlo by se vám také líbit..