Atlas jídla - Objev chutě a tradice všech světových kuchyní
14
%
342 Kč 399 Kč
Sleva až 70% u třetiny knih
Na svět se můžeme dívat z mnoha různých úhlů pohledu, ale tou jednoznačně nejzajímavější optikou je jídlo. Vždyť se přeci říká „jste to, co jíte“, a tak se není čemu divit, že určitá jídla odráží kulturu, zvyky a vztahy k přírodě těch, kteří je stvořili. S touto knihou se vydáte na cestu za tajemstvími tradičních jídel nejrůznějších zemí světa. Dozvíte se, že tapas (španělské „chlebíčky“) dostaly své jméno tak, že se jimi přikrývaly (španělsky „tapar“) sklenice vína, nebo že první pizza byla pojmenována po italské královně Margheritě. S kresbami jednotlivých pokrmů na mapách se vydáte do světa chutí, porozumíte tradicím, a možná i dostanete na něco chuť.
Autor: | Gallo Genny |
Nakladatel: | Omega |
ISBN: | 978-80-7390-947-5 |
Rok vydání: | 2018 |
Jazyk : | Čeština |
Vazba: | Vázaný |
Počet stran: | 96 |
Mohlo by se vám také líbit..
-
Mléko a med
Kaur Rupi
-
Cizinka
Gabaldon Diana
-
Blackout
Marc Elsberg
-
Mořeplavec
Diana Gabaldon
-
Jóga pro začátečníky
Martin Cory
-
Pět neděl v balóně
Verne Jules
-
Bubny podzimu
Diana Gabaldon
-
Na kometě
Verne Jules
-
Tajemný hrad v Karpatech
Verne Jules
-
Patnáctiletý kapitán
Verne Jules
-
Poslední dívka
Initiative Queer Nations
-
Maminčin mazánek
Sarah Flint
-
Snaž se nedýchat
Holly Seddon
-
Práskač
Fjell, Jan-Erik
-
Astrologie pro každého
Boland, Yasmin
-
Tajuplný ostrov
Verne Jules