Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Soumrak demokracie

Soumrak demokracie
21 %

238  Kč 300 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih

Renomovaná americká novinářka a historička se ve své nejnovější knize věnuje znepokojivému fenoménu posledních let – antidemokratickým trendům, které jsou stále patrnější jak ve východní a západní Evropě, tak i ve Spojených státech. Anne Applebaumová patří k prvním autorům, kteří ve svých novinových článcích na tuto skutečnost upozornili. V knize vysvětluje, proč se elity v demokratických státech začaly přiklánět k nacionalismu a autoritářství. Na známých příkladech ukazuje příchod nové vlny zastánců iliberalismu a popisuje, jak ke změně společenského pořádku tito lidé využívají konspirační teorie, politickou polarizaci, sociální média, a dokonce i nostalgii. Autoritativní vůdci moderní doby nejsou osamělými diktátory, při svém vládnutí se spoléhají na politické spojence, loajální úředníky či mediálně známé osobnosti, které jim pomáhají vydláždit cestu a podporují jejich vzestup. A na oplátku tyto své spojence odměňují participací na moci a bohatství.\nNaléhavá, a přitom elegantně napsaná kniha Soumrak demokracie je brilantním rozborem politických posunů, které otřásají světem, a zároveň výzvou k cestě nazpět k demokratickým hodnotám.

\n

Anne Applebaumová patřila mezi první novináře, kteří upozornili na ruské zasahování do amerických voleb a protidemokratické trendy v Evropě. Její článek „A Warning from Europe“ v časopise Atlantic, který inspiroval tuto knihu, se dostal do finále soutěže National Magazine Award. Poté, co sedmnáct let pracovala jako publicistka pro The Washington Post, se lednu 2020 stala kmenovou autorkou The Atlantic. Je autorkou několika uznávaných a oceňovaných knih o dějinách východní Evropy a Sovětského svazu: Rudý hladomor, Železná opona, a především Gulag, se kterým získala Pulitzerovu cenu.

Autor:
Nakladatel: Beta
ISBN: 978-80-7291-256-8
Jazyk : Čeština
Mohlo by se vám také líbit..