Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Letecká bitva nad Moravou 22. srpna 1944 2. vydání

Letecká bitva nad Moravou 22. srpna 1944 2. vydání

307  Kč 310 Kč

Zboží skladem, ihned k odeslaní
Pokud objednám nyní, kdy zboží dostanu

Sleva až 70% u třetiny knih

Dne 22. srpna 1944 uskutečnila americká 15. letecká armáda rozsáhlou bombardovací operaci proti obávaným cílům v oblasti Vídně a Horního Slezska. Cena, kterou museli Američané za svou troufalost a odvahu zaplatit, byla nesmírně vysoká. Výsledkem tuhých vzdušných bojů, které se odehrávaly za letu k cílům, nad nimi i cestou zpět, byla ztráta 34 těžkých čtyřmotorových bombardérů a 6 doprovodných stíhacích letounů. Při žádné pozdější misi již svazy 15. letecké armády neutrpěly tak početné ztráty.

\n

Jedno z velkých střetnutí amerických a německých stíhacích strojů se ztrátami na obou stranách proběhlo toho dne i nad Moravou, kde se během zpátečního letu zřítily také tři bombardovací letouny B-24 Liberator. Kniha čtivou formou popisuje tuto významnou bojovou operaci nejen na základě archivních a dalších dostupných dokumentů, ale zejména z pohledu desítek přímých účastníků z řad amerického a německého letectva. Pro účely 2. rozšířeného vydání se podařilo získat nové materiály především od blízkých příbuzných sestřelených letců a obměnit přibližně třetinu fotografií.

Autor:
Nakladatel: Svět Křídel
ISBN: 978-80-7573-083-1
Jazyk : Čeština
Vazba: vázaná
Mohlo by se vám také líbit..