Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 14.05
PPL Úterý 14.05
Osobní odběr Středa 15.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Šumava krásná i smrtící v dobových fotografiích a dokumentech

Šumava krásná i smrtící v dobových fotografiích a dokumentech
12 %

440  Kč 499 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Publikace přináší čtyři stovky z drtivé většiny dosud nepublikovaných dobových fotografií a ukázek historických dokumentů převážně z let 1938 a 1966. Přibližně tři stovky záběrů zprostředkovávají čtenáři autentický obraz doby, kdy se Československo a Německo připravovaly na vzájemné válečné střetnutí, v němž měla sehrát velkou roli právě Šumava. Tvrdý kontrast k těmto záběrům vytváří soubor padesáti fotografií pořízených na Šumavě v roce 1966 v tzv. zakázaném pásmu. Jedinečné panoramatické snímky zachycují již jen pustou, avšak krásnou krajinu, kterou protíná nekonečný pás železné opony – smrtící elektrifikovaný drátěný zátaras se strážními věžemi. Kniha Šumava krásná i smrtící je jedinečný obrazový dokument plný unikátních fotografií, z nichž mnohé byly původně opatřeny utajovacími razítky a nikdy se neměly dostat na veřejnost.
Autor:
Nakladatel: Mladá fronta
Rok vydání: 2014
Jazyk : Čeština
Vazba: Vázaný
Počet stran: 288
Zařazení: monografie fotografické publikace druhá světová válka (1939-1945) historické fotografie 1948-1989 Šumava (pohoří : oblast) obrana státu pevnostní linie
Mohlo by se vám také líbit..