Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 14.05
PPL Úterý 14.05
Osobní odběr Středa 15.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Psi, které člověk použil

Psi, které člověk použil
11 %

222  Kč 250 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Úvod je věnován prapředkům dnešních psovitých šelem a jejich vývoji až po dnešního domácího psa. Autoři přibližují tři zajímavá témata:

1. Vesmírní psi – Zavřena ve skafandru a uvězněna v umělé družici neputovala na oběžnou dráhu jen světoznámá Lajka. Ruským vědcům „posloužila“ v 50. letech minulého století celá řada psů patřičně vycvičených a upravených k letům do vesmíru.

2. Pes, který má historii – Další část knihy vzdává hold českému kynologu Františku Horákovi a jeho „práci“ – Horákovu laboratorním psu. Za pomoci zápisků a korespondence Františka Horáka a vzpomínek jeho dcery zdokumentoval a okomentoval autor příspěvku podrobně složitou a pohnutou cestu Horákova laboratorního psa za jeho důstojnou existencí.

3. Pes, který má budoucnost – český strakatý pes se stal po mnoha peripetiích úspěšným pokračovatelem Horákova laboratorního psa. Jak dokládá zejména v knize uvedená korespondence a zápisky jeho nadšených chovatelů, dlouholetá úporná snaha o záchranu a uznání tohoto ojedinělého českého plemene nevyšla nazmar.

Kniha je provázena velkým množstvím barevných a černobílých fotografií a řadou historických dokumentů, z nichž řada je publikována dosud poprvé.
Autor:
Nakladatel: Samostatný klub chovatelů a přátel čes.strak.psa
ISBN: 9788026052586
Jazyk : Čeština
Počet stran: 104
Zařazení: populárně-naučné publikace chov domácích zvířat psi kosmický výzkum laboratorní zvířata český strakatý pes