Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 18.04
PPL Čtvrtek 18.04
Osobní odběr Pátek 19.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

200 památek a jiných pozoruhodností města Rudná a jeho okolí

200 památek a jiných pozoruhodností města Rudná a jeho okolí

194  Kč 199 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Město Rudná jistě nabízí památky i kulturně-historické pamětihodnosti, o nichž se všeobecně ví. Avšak spolu s těmi známými je zde k vidění také nečekaně dlouhá, bohatá a zejména respektuhodná řada dalších neméně důležitých estetických hodnot, na které by se také rozhodně nemělo jen tak zapomínat. Takže se jich v místě i jeho nejbližším okolí - i když možná nenápadně, takříkajíc na druhý pohled - najde rozhodně víc, než ty dvě stovky, které v názvu knížky možná překvapí.

Všechny tyto stavby a památky tvůrčího ducha i dovedných rukou, třebaže některá ideálním způsobem a jiná zase méně vhodně, přitom tvoří v rámci Rudné ucelený soubor, jenž vznikal postupně, stále žije plným životem a jistě se bude i dál organicky rozvíjet. Nezbývá tedy než se těšit, jak do něj vplynou i ty další, které vytvoří nastupující generace.

200 památek a jiných pozoruhodností města Rudná a jeho okolí není žádné klasické místopisné dílo a očividně se svou formou vymyká v tomto směru běžným zvyklostem. Jestliže však i v dnešní předigitalizované době stále platí, že jen ten, kdo pozná a dovede vnímat krásy, půvab i historii svého domova, dokáže zároveň porozumět vlastnímu příštímu osudu (a tato knížka k tomuto poznávání byť jen napomůže), pak je dobře, že vyšla.
Autor:
Nakladatel: Petrklíč
ISBN: 9788072296088
Rok vydání: 2017
Jazyk : Čeština
Vazba: vázaná
Počet stran: 128
Mohlo by se vám také líbit..