Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 25.04
PPL Čtvrtek 25.04
Osobní odběr Pátek 26.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Kapitalismus, socialismus a budoucnost

Kapitalismus, socialismus a budoucnost
22 %

234  Kč 298 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha Kapitalismus, socialismus a budoucnost kriticky analyzuje oba dva systémy, které zkoumá především z hlediska jejich legitimity. Její autoři ukazují, že byl-li ka¬pitalismus svého času legitimním systémem, dnes to již neplatí. Je totiž stále zřej¬mější, že v současné fázi kapitalismu se místo standardního zisku čím dál více pro¬sazuje princip renty, s níž jsou nutně spojena privilegia úzké skupiny. Pro tuto pri¬vilegovanou elitu je příznačné, že její příjmy jsou neúměrně vysoké oproti ne¬dostatečným příle¬žitostem, které poskytuje druhým a společnosti jako celku, a oproti daním, jež platí a jež se neúprosně přesunuly z nejbohatších na společenskou většinu.
Budoucnost je spjata se stále dynamičtějším technickým rozvojem, automatizací a robotizací. Autoři publikace se proto zabývají také otázkou, jakým způsobem nové technologie proměňují současné mocenské vztahy, respektive jak se k nim současné mocenské a příjmové elity staví. Zaobírají se snahami o zneužívání vyspělých technologií k mocenským a represivním účelům, ale také se zamýšlejí nad potenciálem pracovně-úsporných technologií a moderních technologických postupů umož¬ňujících sdílení. Ty sice dosud působí v rámci stávajícího systému, jelikož však mají povahu veřejného statku, stále více logiku současného řádu přerůstají. Povaha těchto technologií je jedním ze znaků svědčících o tom, že nový, od kapitalismu kvalitativně odlišný systém je již dnes „doma mezi námi“, neboť – jak vysvětlují autoři knihy – „Mikeš už přišel“...
Autor:
Nakladatel: Rybka Publishers
ISBN: 9788087950449
Rok vydání: 2017
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 350
Mohlo by se vám také líbit..