Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 15.05
PPL Středa 15.05
Osobní odběr Čtvrtek 16.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Zelené ostrovy: České umění ve věku environmentalismu 1960–2000  

Zelené ostrovy: České umění ve věku environmentalismu 1960–2000  
12 %

283  Kč 320 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Gradující problémy životního prostředí se staly v posledním půlstoletí ohniskem široce rozprostřeného a rozvětveného společenského diskurzu, který záhy zaujal i některé umělce a nalezl ohlas v jejich tvorbě. Zatímco jména průkopníků zeleného žánru na globální umělecké scéně již vstoupila ve všeobecnější známost, obdobným českým kontextům věnovala domácí historiogra?e dosud jen malou pozornost. Zabývali se čeští umělci environmentální problematikou?
Má tento příběh speci?cké rysy a kudy se ubíral? Odpovědět na tyto otázky se alespoň částečně snaží kniha, která rozebírá tucet vybraných děl vzniklých v období od 60. let minulého století do jeho konce.
Setkáváme se zde s ambiciózními projekty Václava Ciglera či Federica Díaze i drobnými akcemi Jana Steklíka, Miloslava Sonnyho Halase a Milana Maura, s aktivistickými koncepty spolupracovníků manželů Harrisonových, Thomase Büsche a Lukáše Gavlovského, stejně jako osobnějším dialogem s přírodou Miloše Šejna, Milana Knížáka nebo Vladimíra Havlíka. Tato díla jsou referenčním bodem širších analýz, které ukazují, že místní umělci re?ektovali environmentální problematiku současně s těmi zahraničními. Jejich tvorba se pak vyvíjela někdy v souladu s děním ve světě, jindy spíše vedle něj.
Autor:
Nakladatel: Jaromír Gargulák
ISBN: 9788090706309
Rok vydání: 2018
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 232
Mohlo by se vám také líbit..