Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 16.05
PPL Čtvrtek 16.05
Osobní odběr Pátek 17.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Latinské právnické výrazy a výroky (slovensky)

Latinské právnické výrazy a výroky

74  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih

V európskej kultúre sa zachovalo bohaté antické dedičstvo, čo sa prejavuje predovšetkým v právnickej terminológii, ale aj v terminológii iných vedných odborov. Kniha Latinské právnické výrazy a výroky nám pomôže prehĺbiť si fond znalostí a rozšíriť kultúrny obzor.

Prináša právne regule, odborné výrazy, definície a výroky tradované po celé stáročia v živote spoločnosti, ale aj mnohé aforizmy, príslovia a výroky z neprávnických latinských prameňov. Čitateľ zistí, že mnohé z nich platia aj v súčasnosti, zľudoveli, dnes ich pokladáme za ľudovú múdrosť, hoci ich významní filozofi, spisovatelia, štátnici vyriekli už v dávnej minulosti.

So zreteľom na to, že v Uhorsku (vrátane Slovenska) bola latinčina až do 40. rokov 19. storočia úradnou rečou, autor zaradil do publikácie aj niektoré stredoveké, u nás často používané pojmy a výrazy, čo iste poslúži najmä historikom. Príručku však ocenia nielen právnici a historici, ale aj publicisti a študenti a najširšia verejnosť.

Autor:
Nakladatel: Wolters Kluwer ČR, a.s.
ISBN: 978-80-7357-916-6
Rok vydání: 2012
Jazyk : Slovenština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná bez přebalu lesklá
Počet stran: 440
Zařazení: výkladové slovníky citáty aforismy právo římské právo oborová terminologie latina přísloví a rčení frazeologie
Mohlo by se vám také líbit..