Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Sexuální a partnerský život osob s mentálním postižením

Sexuální a partnerský život osob s mentálním postižením

199  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih

Tento text má přispět k edukaci klientů s těžším mentálním postižením a pomoci odborným zaměstnancům domovů sociálních služeb, kteří jsou s nimi v přímém kontaktu, naplňovat práva jejich klientů spojená se sexualitou, která vyplývají z mezinárodních dohod.

Autorka se zabývá specifiky sexuálních projevů osob s MP i faktory, které jejich aktivity determinují, nevyhýbá se otázkám spojenými s rizikem otěhotnění, přenosu chorob a zranění. Sexuální projevy osob s MP nejsou jednoduše „čitelné“, pracovníkům pomáhajících profesí chybí znalosti o této tabuizované oblasti a místo toho vycházejí z mýtů. Za daného stavu proto v mnohých zařízeních nejsou vytvořeny podmínky pro kvalitnější život dané skupiny osob, které jsou schopny přátelství i partnerství.

PaedDr. Stanislava Mandzáková, PhD., působí na katedře speciální pedagogiky na Pedagogické fakultě univerzity v Prešově. Věnuje se problematice sexuálních a partnerských vztahů osob s mentálních postižením, integraci těchto osob a komunikaci učitele s žáky s mentálním postižením. Je editorkou sborníků Kvalita života osôb s mentálnym postihnutím v domovoch sociálnych služieb a autorkou odborných publikací.

Autor:
Nakladatel: PORTÁL, s.r.o.
ISBN: 978-80-262-0502-9
Rok vydání: 2013
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 184
Zařazení: příručky partnerské vztahy sex sexuální výchova sexualita mentálně postižení
Mohlo by se vám také líbit..