Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 03.04
PPL Středa 03.04
Osobní odběr Čtvrtek 04.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Vlastní cestou?

Vlastní cestou?
11 %

259  Kč 290 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha se zabývá současným uspořádáním partnerství a rodiny a vysvětluje jejich proměny a různorodost. Zároveň přináší analýzu proměn toho, jak lidé kombinují pracovní a soukromý život a jaká nerovně rozložená rizika z toho vyplývají. Tyto proměny nahlížejí autorky perspektivou životních drah. Postupují od teoretického a metodologického ukotvení výzkumu životních drah, pokračují analýzou mezigeneračních a meziskupinových rozdílů ve vybraných doménách životních drah až k hloubkovým analýzám životních trajektorií a zkušeností vybraných skupin.

Jednotlivé kapitoly představují ucelené studie, které lze číst samostatně. Zároveň celou knihu spojuje téma prolínání a proměn soukromého a pracovního života a rizik, jimž jednotlivci v této souvislosti čelí.

Proč zůstávají mladí lidé bydlet u rodičů a jak vypadají jejich první samostatné domácnosti? Kdo jsou singles a kdo zůstává po celý život bez partnera? Proč bydlí někteří partneři v oddělených domácnostech a jak prožívají a praktikují svůj partnerský a rodinný život? Jak stabilní jsou nesezdaná soužití a manželství? A pokud se rozpadnou, jakou mají lidé šanci navázat nový partnerský vztah? Co víme o pozdní mladosti a mladém stáří? Jaké jsou životní dráhy matek po rozvodu či rozchodu? Jaké okolnosti zvyšují nebo naopak snižují spokojenost lidí s jejich pracovním a soukromým životem? Jak se v generačním pohledu mění důsledky mateřství pro pracovní situaci matek? Jaké jsou perspektivy chudých rodičů? Jak se mění životní dráhy různě situovaných žen a mužů? Jaký vliv měla současná ekonomická krize na pracovní dráhy mužů a žen? Jak vypadá každodenní boj o uznání imigrantek z východní Evropy? Jakou zkušenost mají ženy pečující o stárnoucí rodiče a jaký je jejich život po úmrtí rodiče?
Autoři: Marta Vohlídalová, Hana Maříková, Radka Dudová, Zuzana Uhde, Alena Křížková, Lenka Formánková
Autor:
Nakladatel: SLON
ISBN: 9788074191787
Jazyk : Čeština
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 398
Zařazení: 20.-21. stol. partnerské vztahy životní styl hodnotová orientace rodina kolektivní monografie sociální změna profesní uplatnění kvalita života
Mohlo by se vám také líbit..