Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Ekonomické bajky

Ekonomické bajky
28 %

213  Kč 298 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
V roce 2007, kdy svět stanul na pokraji největší ekonomické katastrofy za několik generací, jen hrstka ekonomů vytušila, že se na obzoru stahují mračna. Po třech letech trápení nabízí dnes ekonomická obec řešení, která připadají většině ostatních lidí vyloženě absurdní. Je nám do omrzení opakováno, že pokud chceme splatit své enormní dluhy, musíme se zadlužit ještě víc, a že pokud chceme zbohatnout, musíme utrácet. Důvodem, proč byly jejich tehdejší předpovědi tak chabé a jejich dnešní řešení tak kontraintuitivní je to, že jen málokterý ekonom dnes svému oboru opravdu rozumí... V tomto podobenství o ekonomické historii Spojených států amerických se čtenáři setkají s mnoha povědomými postavami a událostmi. Hrdinové této knihy jako např. Frankie Rejnok, Jirka Křovák, Alan Greenhorn či Olda Barakuda nejsou jen odkazem na známé postavy americké politiky a společnosti, ale rovněž zosobňují některé obecné myšlenky a ideologie. Autoři se domnívají, že potřeba větší ekonomické srozumitelnosti nebyla ještě nikdy naléhavější než dnes, a proto zvolili žánr bajky o rybách, jako ten nejlepší a nejostřejší intelektuální nástroj k prosekání a prosvětlení ekonomické džungle.
Autor:
Nakladatel: Dokořán, s.r.o.
ISBN: 978-80-7363-325-7
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem matná
Počet stran: 256
Zařazení: populárně-naučné publikace příběhy ekonomický růst hospodářské dějiny alegorie finanční krize hospodářské cykly individuální spotřeba
Mohlo by se vám také líbit..