Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 15.05
PPL Středa 15.05
Osobní odběr Čtvrtek 16.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Proliferace jaderných zbraní: problémoví aktéři

Proliferace jaderných zbraní: problémoví aktéři
7 %

111  Kč 120 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Předkládaný sborník se zaměřuje na analýzu programů vývoje a výroby jaderných zbraní ve státech, které nepatří mezi původní jaderné velmoci studené války. Pro tyto státy je charakteristické, že nebyly přijaty za oficiální členy "jaderného klubu" a jejich jaderné programy byly v 90. letech 20 .stol. mezinárodním společenstvím vnímány se značnými obavami. Důvodem těchto obav byla v některých případech především povaha režimů vládnoucích v těchto zemích, jindy racionalita chování jejich politických elit, vnitřní nestabilita a otazníky související s vnitřní kontrolou těchto programů a jaderných arsenálů. Jednotlivé příspěvky se proto soustřeďují na popis historického vývoje jaderných programů a analýzu motivů vedoucích k rozhodnutí zahájit a posléze pokračovat v tomto vývoji. Předkládaný sborník se zaměřuje na analýzu programů vývoje a výroby jaderných zbraní ve státech, které nepatří mezi původní jaderné velmoci studené války. Pro tyto státy je charakteristické, že nebyly přijaty za oficiální členy "jaderného klubu" a jejich jaderné programy byly v 90. letech 20 .stol. mezinárodním společenstvím vnímány se značnými obavami. Důvodem těchto obav byla v některých případech především povaha režimů vládnoucích v těchto zemích, jindy racionalita chování jejich politických elit, vnitřní nestabilita a otazníky související s vnitřní kontrolou těchto programů a jaderných arsenálů. Jednotlivé příspěvky se proto soustřeďují na popis historického vývoje jaderných programů a analýzu motivů vedoucích k rozhodnutí zahájit a posléze pokračovat v tomto vývoji.
Autor:
Nakladatel: Mezinárodní politologický ústav Masarykovy univerzity
ISBN: 80-210-4119-6
Rok vydání: 2006
Jazyk : Čeština
Počet stran: 124
Zařazení: sborníky Indie Izrael případové studie mezinárodní bezpečnost Pákistán Irák Írán jaderné zbraně jaderný výzkum
Mohlo by se vám také líbit..