Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 01.05 )
Česká pošta Úterý 30.04
PPL Úterý 30.04
Osobní odběr Čtvrtek 02.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Právo Evropské unie v judikatuře Ústavního soudu České republiky

Právo Evropské unie v judikatuře Ústavního soudu České republiky
13 %

306  Kč 350 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Ústavnímu soudu České republiky se v posledních letech dostalo možnosti vyjádřit se k tématu dopadů členství České republiky v Evropské unii na systém českého práva, na úkoly Ústavního soudu i soudů obecných, na kontury české ústavnosti a na posuny v chápání některých ústavních institutů. Základním cílem publikace je poodhalit, jaké implikace pro chápání ústavního práva sensu lato, pro suverenitu České republiky, úkoly jejích orgánů a autonomii českého práva nachází Ústavní soud v realitě procesu přidružování a participace našeho státu na evropském integračním procesu. Práce je rozdělena do tří částí: První je věnována úvodu do problematiky práva Evropské unie, resp. problematiky vytváření evropské supranacionální entity a reflektuje zásadní milník v podobě Lisabonské smlouvy. Druhá část se soustřeďuje na rozbor základních evropskoprávních otázek v judikatuře Ústavního soudu. Postupně jsou rozebrány otázky vztahu a interakcí mezi právem Evropské unie a českým právem; účinky evropského práva uvnitř českého právního řádu a limity, které těmto účinkům nastavuje Ústavní soud; otázka kvantitativních a kvalitativních změn, které se projevily v rámci českého ústavního pořádku po vstupu do Evropské unie a otázka přístupu Ústavního soudu k institutu prejudiciálního řízení.
Autor:
Nakladatel: Leges
ISBN: 978-80-87212-43-1
Rok vydání: 2010
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 256
Zařazení: monografie právo evropské právo soudní rozhodnutí a stanoviska Česko. ústavní soudy mezinárodní a vnitrostátní právo
Mohlo by se vám také líbit..