Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pátek 17.05
PPL Pátek 17.05
Osobní odběr Pondělí 20.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Zastupitelé českých měst a obcí

Zastupitelé českých měst a obcí
12 %

292  Kč 330 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha Zastupitelé českých měst a obcí v evropské perspektivě je první monografií, která zpracovává mezinárodní kvantitativní výzkumy založené na dotazování představitelů obcí. Autoři představují především výsledky výzkumu. Proměny městských zastupitelstev v evropské perspektivě, využívají ale i další šetření. Práce zaplňuje mezeru a splácí část dluhu české sociologie vůči tématu místní demokracie a samosprávy. Autoři v ní přibližují profil českých lokálních politiků, analyzují ochotu zastupitelů znovu kandidovat, věnují se politickým kariérám zastupitelů apod. Prezentují i názory obecních a městských zastupitelů na různé reformní návrhy týkající se místní správy a samosprávy. Výsledkem je řada zajímavých pohledů na souvislosti české místní demokracie a jejích aktérů, srovnání v čase, prostoru a z pohledu velikosti obce. Kniha se soustřeďuje na oblast politiky, jež přes všechny peripetie neztrácí důvěryhodnost v očích většiny občanů. Kniha je určena všem zájemcům o lokální demokracii, představitelům regionálních a místních samospráv, zástupcům státní správy i reprezentantům politických stran. Zaujme jistě také odborníky na veřejnou správu, sociology, politology či právníky anebo studenty těchto oborů či novináře orientující se na politiku.
Autor:
Nakladatel: PhDr. Alena Miltová
ISBN: 978-80-7419-042-1
Rok vydání: 2012
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 192
Zařazení: demokracie srovnávací studie výzkumné zprávy kolektivní monografie místní správa lokální politika obecní zastupitelé
Další knihy z edice Studie