Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 22.04
PPL Pondělí 22.04
Osobní odběr Úterý 23.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Teorie práva

Teorie práva
9 %

328  Kč 360 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Učebnice seznamuje studenty práva se základními právními pojmy, které obecným způsobem charakterizují právní řád a jeho fungování. Znalost těchto základních pojmů (pozitivní právo, prameny práva, právní normy, právní vztahy, realizace práva, aplikace práva, porušení práva, právní odpovědnost, zákonnost, právní stát atd.) by měla zvýšit schopnost budoucího právníka orientovat se v pozitivním právu a aplikovat právo ve své praxi.
Teorie práva by měla naučit budoucího právníka jak myslet o právu, spíše než znát jeho konkrétní obsah. Studium jednotlivých institutů a platné právní úpravy je úkolem příslušných odvětvových disciplín. Přesto nelze teorii práva zcela izolovat od platného práva – ta musí reflektovat jeho vývoj. Kniha proto především zohledňuje změny, které přineslo přijetí nového občanského zákoníku.
Učebnice je určena zejména pro studenty právnických fakult, může být však využita také studenty jiných škol s právním zaměřením, případně těmi, kteří se chtějí seznámit se základními pojmy práva, například v rámci přípravy na přijímací zkoušky.
Nakladatel: Leges
ISBN: 978-80-87576-65-6
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 240
Zařazení: právo učebnice vysokých škol teorie práva
Mohlo by se vám také líbit..