Termín obdržení zásilky
Česká pošta Úterý 02.04
PPL Úterý 02.04
Osobní odběr Středa 03.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Obnovení světového řádu

Obnovení světového řádu

499  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Ve své první práci o dějinách mezinárodní politiky z roku 1957 se Kissinger zabývá diplomatickou historií Evropy od Napoleonovy porážky v Rusku přes sérii mezinárodních kongresů v letech 1814-1822 až po protiturecké povstání v Řecku 1822, které definitivně ukončilo již několik let slábnoucí britskou participaci na evropské politice. V centru autorovy pozornosti stojí aktéři mnoha desítek rozhovorů, konferencí a kongresů - rakouský kancléř Metternich a jeho protějšek, britský ministr zahraničí lord Castlereagh. Především na jejich osudech a názorech sledujeme, jak se habsburská monarchie po Napoleonově pádu postupně odpoutává od svého vnuceného francouzského spojence a přebírá vůdčí roli v evropské diplomacii a zároveň jak Británie prosazuje v protinapoleonské koalici své pojetí politiky rovnováhy v Evropě.
Autor:
Nakladatel: Aleš Lederer - Naklad.Prostor
ISBN: 978-80-7260-221-6
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem matná
Počet stran: 416
Zařazení: monografie politici zahraniční politika mezinárodní vztahy státníci diplomacie mírová jednání Castlereagh, Robert Stewart,
Další knihy z edice Obzor