Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 24.04
PPL Středa 24.04
Osobní odběr Čtvrtek 25.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Nájemní a družstevní bydlení podle nového občanského zákoníku

Nájemní a družstevní bydlení podle nového občanského zákoníku
18 %

319  Kč 390 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Nový občanský zákoník s sebou přinesl zásadní změny v oblasti bytového práva. Tyto lze je rozdělit do tří oblastí:
Jednak se jedná o změny, které do bytového práva vložila již novela občanského zákoníku zákonem č. 132/2011 Sb. Tyto změny však nepřešly do většího povědomí, a to jednak proto, že neměly pro praxi zásadnější význam, neboť nebyly provázány s jinými ustanoveními zákona (právo pronajímatele rozhodovat o tom, koho nájemce přizve do společné domácnosti) nebo proto, že se s nimi veřejnost dosud dostatečně neseznámila (změna ustanovení o přechodu nájmu).
Dále pak to jsou změny, které sice shora uvedená novela zavedla, ale které nový občanský zákoník opět mění (úprava nájmu služebních bytů, sjednávání nájemného).
A konečně přináší nový občanský zákoník úpravu zcela nových práv a povinností, která postavení pronajímatelů i nájemců bytů zásadně pozměňují nebo zpřesňují (např. ochrana bydlení nájemce v nezkolaudovaných prostorách).
Publikace veškeré zmíněné změny šikovně a přehledně zapracovává a na ty nejdůležitější důrazně upozorňuje.
V první své části se věnuje nájmu obecně. Druhá část je věnována bydlení manželů – a to nejen po dobu trvání manželství, ale důkladně popisuje nájemní vztahy po zániku manželství. Poslední část autoři zasvětili družstevnímu bydlení, které je nově a komplexně upraveno v zákoně č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech (zákon o obchodních korporacích).
Autor:
Nakladatel: Leges
ISBN: 978-80-87576-99-1
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu lesklá
Počet stran: 272
Zařazení: příručky nájem bytů bytová družstva nájemní bydlení
Mohlo by se vám také líbit..