Termín obdržení zásilky
Dodací doba je ovlivněna statním svátkem ( 08.05 )
Česká pošta Pondělí 13.05
PPL Pondělí 13.05
Osobní odběr Úterý 14.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Právní úprava mimosmluvních závazků s mezinárodním prvkem

Právní úprava mimosmluvních závazků s mezinárodním prvkem
13 %

468  Kč 539 Kč

Odesíláme do 3 až 5 dní

Sleva až 70% u třetiny knih
Dopravní nehody, zranění při sportu způsobené nepozorností jiné osoby, konzumace zdraví škodlivých potravin, uveřejnění hanlivé informace v tisku, poškození životního prostředí aj. To jsou příklady deliktního jednání, které může být příčinou vzniku mimosmluvního závazku. Počet mimosmluvních závazů s mezinárodním prvkem neustále narůstá. Vznikne-li z takového vztahu spor, je nutné řešit řadu otázek, které se u vztahů bez mezinárodního prvku neobjevují: ve kterém státě má žalobce uplatnit svůj nárok, kterým právním řádem se mimosmluvní závazek řídí, jaké jsou limity aplikace tohoto právního řádu. Odpověď na tyto otázky je dále komplikována tím, že z pohledu České republiky je nutné vnímat existenci tří základních pilířů právní úpravy: normy v mezinárodních úmluvách, normy unijního původu a v neposlední řadě normy vnitrostátní. Cílem této monografie je komplexní shrnutí právních norem dopadajících na oblast mimosmluvních závazků s mezinárodním prvkem a jejich právní analýza. Stěžejní části jsou věnovány procesní a kolizní úpravě unijního původu (včetně relevantní judikatury SD EU), opomenuta nejsou ani pravidla obsažená v mezinárodních úmluvách nebo pravidla vnitrostátního původu. Publikace je proto určena široké právní veřejnosti. Uplatnění nalezne jak u advokátů zabývajících se spory z mimosmluvních závazků s mezinárodním prvkem, tak u soudců řešících takové spory. Ocení ji také studenti právnických fakult.
Nakladatel: Nakladatelství C.H.Beck-CZ
ISBN: 978-80-7400-412-4
Rok vydání: 2012
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 280
Zařazení: monografie evropské právo mezinárodní smlouvy náhrada škody mezinárodní právo soukromé kolizní normy mimosmluvní závazky
Mohlo by se vám také líbit..