Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 27.05
PPL Pondělí 27.05
Osobní odběr Úterý 28.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Stručný výklad motýlích jmen antického původu. Entomologická etymologie

Stručný výklad motýlích jmen antického původu. Entomologická etymologie

85  Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Populárně-vědecká publikace předkládaná čtenáři by mohla nést podtitul „O motýlech trochu jinak“, neboť se nezabývá tradiční biologií těchto krásných výtvorů přírody, ale právě jejich jmény. Ve vědě jsou jména a jejich zařazení do systému zcela nezbytná pro utřídění našich poznatků. Jenže vědecká nomenklatura je založena na mezinárodně platných latinských názvech, které jsou pro laika většinou nesrozumitelné. Navíc se v překladu často liší od českých názvů, pokud tyto vůbec existují. V této publikaci jsou jednotlivé druhy motýlů řazeny v rámci čeledí a podčeledí abecedně. První část seznamuje čtenáře se vznikem názvosloví, hlavní náplní ovšem je výklad původu a významu přes 1000 relevantních jmen. Jde hlavně o denní motýly rozdělené na evropské a další druhy z ostatního světa.
Autor:
Nakladatel: Masarykova Univerzita
ISBN: 978-80-210-5452-3
Rok vydání: 2008
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 133
Zařazení: výkladové slovníky antická mytologie terminologické slovníky motýli etymologie etymologické slovníky kulturní vlivy (antické) zoologické názvosloví
Mohlo by se vám také líbit..