Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 15.05
PPL Středa 15.05
Osobní odběr Čtvrtek 16.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Illustrated Guide to Culture Collection of Free-living Amoebae

Illustrated Guide to Culture Collection of Free-living Amoebae
Sleva až 70% u třetiny knih
Obrazový atlas dokumentuje sbírku kmenů amfizoických améb, které byly izolovány především z orgánů ryb a bezobratlých. V menším počtu jsou zastoupeny i tzv. environmentální kmeny. Sbírka vznikla při výzkumu zaměřeném na volně žijící améby – potenciální patogeny ryb. Je vyústěním technicky a časově náročné kultivační práce vedoucí od primárních izolátů k homogenním populacím buněk a ustavení kmenů nebo klonů s jejich následnou kryoprezervací. Bez této práce nebylo možné determinovat améby na úrovni současných možností. V době, kdy se molekulární metody intenzivně prosazují ve všech biologických oborech a získaná data jsou využívána pro molekulárně podloženou taxonomii a evoluční studie, existuje relativně malý počet morfologicky i molekulárně charakterizovaných sbírkových kmenů volně žijících améb, ačkoliv mezi ně patří i agens patogenní pro člověka. Jednotlivé kmeny prezentované sbírky jsou charakterizovány pomocí světelného i elektronového mikroskopu, většina z nich i na molekulární úrovni pomocí sekvencí SSU rRNA genu.
Autor:
Nakladatel: Academia
ISBN: 978-80-200-2176-2
Rok vydání: 2013
Jazyk : Česko-Anglický
Vazba: Viazaná
Počet stran: 364
Zařazení: atlasy přehledy systematická zoologie České Budějovice (Česko) morfologie živočichů výzkumné ústavy parazitičtí prvoci mikrobiologické sbírky měňavkovci genové banky
Mohlo by se vám také líbit..