Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 10.06
PPL Pondělí 10.06
Osobní odběr Úterý 11.06
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Géniové dávnověku

Géniové dávnověku
28 %

215  Kč 299 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
7000 let orientace ke Slunci Skutečnost, že Slunce bývalo nejvyšším božstvem, dokazují četné památky od mladší doby kamenné po dobu slovanskou, doložené mnohdy novými důkazy a novými pohledy na staré památky s prokazatelnou orientací ke Slunci na obzoru: od neolitických hrobů z 6. tisíciletí př. n. l. po velkomoravské hroby z konce 1. tisíciletí n. l. Od kruhových svatyní Slunce, tzv. rondelů z 5. tisíciletí př. n. l., přes rondeloidy z doby bronzové, obdélné svatyně Keltů-Bójů, slovanské svatyně až po pražské baziliky orientované ke Slunci v den patrona (sv. Jiří, sv. Vít). Kniha napravuje dávné i nedávné omyly. Navazuje na četné autorovy články v odborných časopisech a hlavně na obsáhlý příspěvek nazvaný Astronomická orientace a kalendářní funkce pravěkých staveb uvedený v monografii vydané Masarykovou univerzitou v Brně.
Autor:
Nakladatel: Mladá fronta
ISBN: 80-204-1454-1
Rok vydání: 2007
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Pevná s přebalem lesklá
Počet stran: 304
Zařazení: architektonické památky studie starověké civilizace pravěké civilizace archeologické památky kalendáře Slunce archeoastronomie
Mohlo by se vám také líbit..