Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 16.05
PPL Čtvrtek 16.05
Osobní odběr Pátek 17.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Viktor Dyk a T.G. Masaryk

Viktor Dyk a T.G. Masaryk
23 %

168  Kč 219 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Vztah Viktora Dyka a T. G. Masaryka se postupně vyvíjel v průběhu první třetiny dvacátého století a obrážel procesy a proměny, jimiž tehdy procházela česká národní společnost. Po většinu tohoto času to byl vztah konfliktní, ale nechyběly v něm ani momenty souznění a období spolupráce. V jeho centru ležely různé ideové a politické postoje obou mužů v dobovém národně emancipačním zápase, zároveň jej však ovlivňoval i generační rozdíl mezi nimi, jejich odlišné estetické cítění, značně protikladný lidský naturel a konečně osobní resentimenty. Studie poprvé synteticky zachycuje historii těchto sporů a srovnává různá pojetí češství, české a československé státnosti, jež se v nich střetala. Přitom objevuje, že v některých ohledech měli oba protivníci k sobě blíže, než by se navenek zdálo a než si sami uvědomovali.
Autor:
Nakladatel: NLN s.r.o.
ISBN: 978-80-7106-309-4
Rok vydání: 2009
Jazyk : Čeština
Druh: Kniha
Vazba: Brožovaná bez přebalu matná
Počet stran: 202
Zařazení: čeští spisovatelé monografie studie prezidenti 19.-20. stol. Masaryk, Tomáš Garrigue, filozofie dějin dokumenty názory a postoje češství malé státy
Další knihy z edice Knižnice dějin a současnosti