Termín obdržení zásilky
Česká pošta Čtvrtek 21.03
PPL Čtvrtek 21.03
Osobní odběr Pátek 22.03
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

O české státnosti 3. Demokratický a laický stát

O české státnosti 3. Demokratický a laický stát
16 %

329  Kč 390 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Třetí díl statí, přednášek a rozhovorů významného českého znalce ústavního práva a odborníka na Benešovy dekrety, věnovaných problematice české státnosti a významným hodnotám, jež se promítají i do veřejného života české společnosti. Některé stati navazují na témata obsažená v předchozích svazcích, jiná řeší oblast, kterým nebyla dosud věnována pozornost (např. vztahy katolické církve ke státu a svoboda vyznání, svoboda projevu atd.). První část publikace obsahuje projevy a stati, které se zabývají českou státní ideou a trvajícími spory o tradice a hodnoty české státnosti a o demokratické uspořádání státu. Druhá je věnována problematice laického státu a diskusím o řešení vztahu katolické církve a státu. Třetí pak politickým právům a ústavním změnám při vytváření demokratického systému v ČR. Rozsáhlejší text se zabývá teoretickou koncepcí ústavy a perspektivami české ústavnosti ve stále intenzivněji se integrující Evropské unii. Značná pozornost je věnována vzájemným vztahům nejvyšších ústavních orgánů, zejména úloze prezidenta republiky jako hlavy státu, a roli soudů jako významných činitelů při vytváření demokratického právního státu. Závěrečný oddíl připomíná některé osobnosti, které podstatně ovlivnily českou státnost a její dějinný vývoj (J. Hlávka, J. Hájek, Zd. Mlynář a Zd. Jičinský). Kniha je doplněna dokumenty, které se vztahují k hlavnímu tématu knihy - k hodnotám laického státu.
Autor:
Nakladatel: Karolinum
ISBN: 9788024616421
Jazyk : Čeština
Počet stran: 544
Zařazení: sborníky stát a církev ústavní právo stát sekularizace státověda sociální paměť odluka církve od státu historické vědomí
Mohlo by se vám také líbit..