Termín obdržení zásilky
Česká pošta Pondělí 20.05
PPL Pondělí 20.05
Osobní odběr Úterý 21.05
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Šel jsem však vytrvale

Šel jsem však vytrvale
12 %

130  Kč 148 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha je deníkovým záznamem známého jezuity Františka Lízny, který se mj. věnuje lidem na okraji společnosti, ale proslul i jako poutník. Ve svých 66 letech se pěšky vydal ze slovensko-ukrajinské hranice až do krymského Chersones, spojeného s věrozvěsty Cyrilem a Metodějem.
Tím završil svou symbolickou pěší spojnici přes celou Evropu, započatou předchozími poutěmi do španělského Santiago de Compostela a portugalské Fatimy a protínající i moravská poutní místa Velehrad a Svatý Hostýn. Z více než 3 000 km dlouhé pouti do svatojakubské Compostely vyšel jeho deník knižně pod názvem Musím jít dál (Cesta 2006). Stejným žánrem je i kniha Šel jsem však vytrvale. I tento deník vypovídá daleko víc o autorově vidění světa než o cestopisném líčení poutě. Jen s tím rozdílem, že tentokrát v něm český řeholník kromě počasí a vlastní bolesti zápasí i s ubíjející nekonečností ukrajinské roviny a beznadějí i chudobou divokého Východu.
Vše je podobně jako v předešlé autorově knize popsáno neokázalým, neliterátským stylem a nechybí zde ani jeho typické modlitební losování, při kterém každý den pouti vzpomíná na jednoho ze svých blízkých. Obrazová příloha nabízí řadu unikátních fotografií a dokumentů.
Autor:
Nakladatel: Cesta
ISBN: 9788072951086
Jazyk : Čeština
Počet stran: 144
Zařazení: 20.-21. stol. deníky cestopisy katoličtí kněží náboženské poutě poutní místa Ukrajina poutníci
Mohlo by se vám také líbit..