Termín obdržení zásilky
Česká pošta Středa 03.04
PPL Středa 03.04
Osobní odběr Čtvrtek 04.04
Termíny jsou pouze orientační a mohou se lišit podle zvoleného typu platby. O Průběhu zásilky Vás budeme informovat e-mailem.
Při nákupu většího množství produktů negarantujeme dodání do zobrazeného data

Židovská pouť a poutní místa na Blízkém východě v hebrejské cestopisné literatuře 12.-16. století

Židovská pouť a poutní místa na Blízkém východě v hebrejské cestopisné literatuře 12.-16. století
22 %

245  Kč 315 Kč

Sleva až 70% u třetiny knih
Kniha na základě hebrejské cestopisné literatury 12.-16. století a dalších hebrejských nebo arabských pramenů pojednává o vývoji židovské pouti do Svaté země a o postavení poutních míst na Blízkém východě a především ve Svaté zemi v náboženském životě Židů v Evropě a v islámských zemích. Židovská poutní literatura a seznamy svatých míst, jež vznikaly od druhé poloviny 12. století, nepopisují pouze tradiční pouť do Jeruzaléma, nýbrž i v judaismu doposud nový fenomén - návštěvu hrobů světců (zijara). Počínaje přibližně tímto obdobím začínají na mapě Blízkého východu vznikat židovská svatá místa, která se z lokálních svatých míst, sloužících místním uživatelům, proměnila na místa s přesně stanoveným kalendářem a poutním rituálem, která k sobě přitahovala poutníky i ze širšího okolí. Kniha si všímá historie jen nejvýznamnějších z nich: Mojžíšovy synagogy Dammuhu v Egyptě, Ezechielova hrobu v Iráku, Elijášovy synagogy u Damašku, Hilelova a Šamajova hrobu v Meronu a Samuelova hrobu v Rámě. Cestopisy evropských židovských poutníků dávají nahlédnout do rozličných aspektů spojených s projevy uctívání svatých míst, jako jsou úkazy ohně nebo kouře nad hroby anebo léčebná a ochranná funkce svatého místa apod.
Autor:
Nakladatel: Karolinum
ISBN: 9788024614441
Jazyk : Čeština
Vazba: brožovaná
Počet stran: 380
Zařazení: studie cestopisy Židé posvátná místa Blízký východ učení judaismu náboženské poutě poutní místa 12.-16. stol. hebrejská literatura poutníci
Mohlo by se vám také líbit..